Monday, April 23, 2012

Διάβημα των Σκοπίων στον ΟΗΕ για την ένταξη στο ΝΑΤΟ ...


Μπαν Κι Μουν
Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν θα έχει, σήμερα, στη Νέα Υόρκη, ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων Νίκολα Πόποσκι.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ των Σκοπίων, στη συνάντηση αναμένεται να γίνει λόγος για την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης (ΔΔΧ), ιδίως στο πλαίσιο της ενταξιακής πορείας της πΓΔΜ προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Ο κ. Πόποσκι, σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές, θα ζητήσει από τον κ. Μπαν Κι Μουν « να γίνει σεβαστή η ετυμηγορία του ΔΔΧ και να πάψει η αγνόησή της».

Η συνάντηση αυτή του υπουργού Εξωτερικών της πΓΔΜ με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ εκτιμάται ως μία τελευταία προσπάθεια ώστε η ένταξη της πΓΔΜ να βρεθεί στην ατζέντα της επικείμενης Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Σικάγο, σημειώνουν τα ΜΜΕ των Σκοπίων.


Ο κ. Πόποσκι, πριν από την αναχώρησή του για τη Νέα Υορκη, δήλωσε σχετικά:
«Η απόφαση του ΔΔΧ συνιστά καλή βάση, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος μεταξύ της Μακεδονίας και της Ελλάδας. Τα Ηνωμένα Έθνη σίγουρα είναι το πλαίσιο στο οποίο έχουν καθοριστεί οι κανόνες για τις διμερείς σχέσεις των δύο πλευρών. Από τη στιγμή που η Μακεδονία θέλει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, κάτι που εγγυάται η Ενδιάμεση Συμφωνία, θεωρούμε ότι έχουμε ισχυρά επιχειρήματα που πρέπει να αξιολογηθούν».

Ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ, κατά την επίσκεψη του αυτή στη Νέα Υόρκη, αναμένεται να συναντηθεί και με τον διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας
Μάθιου Νίμιτς, καθώς και με μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου. 

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin