Sunday, February 19, 2012

Το αυστραλιανό Υπουργείο Εξωτερικών διαψεύδει κατηγορηματικά τα περί δήθεν αλλαγής πολιτικής της κυβέρνησης Γκίλαρντ στο «Μακεδονικό» ....

19 Feb 2012
Το αυστραλιανό Υπουργείο Εξωτερικών διαψεύδει κατηγορηματικά τα περί δήθεν αλλαγής πολιτικής της κυβέρνησης Γκίλαρντ στο «Μακεδονικό», που προβάλλουν διεθνώς τα προπαγανδιστικά όργανα της κοινότητας των Αυστραλών πολιτών της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.
Όπως αποκάλυψε ο «Νέος Κόσμος» της Πέμπτης, τα συλλογικά όργανα των Αυστραλών πολιτών της ΠΓΔΜ θριαμβολογούν στο διαδίκτυο για δήθεν «αλλαγή» της πολιτικής της Αυστραλίας στο «Μακεδονικό», εξ αφορμής της απόσυρσης, πριν τέσσερα χρόνια περίπου, της «Οδηγίας του 1994» για χρήση του περιγραφικού «Σλαβομακεδόνες» στις επίσημες αναφορές τους σε πολίτες του νεοσύστατου κράτους.
 «Η διοικητική οδηγία “Slav Macedonian Administrative circular” κατέστη ανενεργή από το υπουργείο Εξωτερικών και Εμπορίου πριν μερικά χρόνια. Σύμφωνα με την κατεστημένη πρακτική για ανενεργές διοικητικές οδηγίες, η οδηγία αυτή κατέστη ανενεργή και αρχειοθετήθηκε στις 28 Οκτωβρίου 2008», απάντησε εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ σε σχετική ερώτηση του «Νέου Κόσμου».
Σε συμπληρωματική ερώτηση της εφημερίδας μας, αν η απόσυρση της «Οδηγίας 1994» σημαίνει αλλαγή της πολιτικής της Αυστραλίας στο θέμα της ονομασίας Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία Μακεδονίας, που υιοθέτησε η Αυστραλία το 1994, μετά της σχετική απόφαση του ΟΗΕ, η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ δήλωσε κατηγορηματικά ότι η Αυστραλία θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το περιγραφικό FYROM*** μέχρι να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση στο επίμαχο θέμα της ονομασίας.
«The Government is mindful of the sensitivity and the depth of feeling in the community regarding the issue of name, but there has been no change in policy. Australia’s use of the name “the former Yugoslav Republic of Macedonia” follows United Nations practice and is a temporary measure pending resolution of the issue between the governments of Skopje and Athens.
We continue to encourage the parties concerned to work constructively to resolve their differences and support the mediation process led by UN Special Negotiator, Matthew Nimetz» - διασαφήνισε η εκπρόσωπος.
 Σε μετάφραση: «Η κυβέρνηση γνωρίζει τη μεγάλη ευαισθησία της ελληνικής κοινότητας για το θέμα της ονομασίας (σ.σ. της ΠΓΔΜ), αλλά δεν έχει αλλάξει η πολιτική (σ.σ. της Αυστραλίας) στο θέμα αυτό.
 «Η χρήση του ονόματος Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία Μακεδονίας από την Αυστραλία συνάδει με την πρακτική του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και είναι προσωρινό μέτρο εν αναμονή εξεύρεσης αποδεκτής ονομασίας από τις κυβερνήσεις των Σκοπίων και της Αθήνας.
Η Αυστραλία ενθαρρύνει τα εμπλεκόμενα μέρη να συνεργαστούν εποικοδομητικά για την επίλυση των διαφορών τους και να στηρίζουν τη διαμεσολαβητική διαδικασία υπό την αιγίδα του ειδικού διαπραγματευτή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς».
****Δεν αναφέρει όμως πως θα αποκαλεί την σκοπιανή κοινότητα  της Αυστραλίας (admin)
---------------
 ΣΧΕΤΙΚΑ :
ΣΧΕΤΙΚΑ (ПЈРМ/PJRM/FYROM/БЮРМ/ARYM/ БЈР М  SITES):

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin